Aleksandar Isaković

Specijalista oftalmologije

Zaposlen na očnom odeljenju Opšte bolnice u Loznici od 1999. godine, a kao specijalista oftalmolog od 2003. godine. Na funkciji Šefa operacione sale u periodu od 2010. godine. Na funkciji Načelnika Službe od 2014. godine.

Oblasti oftalmohirurgije kojima se bavi:

Hirurgija katarakte: ekstrakaspularna ekstrakcija od 2000. godine, a fakohirugijom katarakte od 2005. godine.

  1. ekstrakapsularna ekstrakcija katarakte sa implantacijom IOL
  2. fako hirurgija katarakte

Hirurgija konjunkive: ablacija pterigijuma sa autotransplantacijom od 2003. godine.

Hirurgija očnih kapaka: entropijum, ektropijum, mali tumori kapaka – od 2003. godine.

Estetska i funkcionalna plastika kapaka od 2007. godine.

Medicinski fakultet u Beogradu završio 1996.god. sa prosečnom ocenom 9,36. Specijalizaciju iz oftalmologije završio na Medicinskom fakultetu u Beogradu sa odličnim uspehom 2003.god.

Nacionalnu školu ultrazvučne dijagnostike oboljenja oka i orbite i kalkulacija jačine intraokularnih sočiva – 2001. godine završio.

Odbranio magistarsku tezu iz oftalmologije „Učestalost i značaj refraktivne greške kod operacije senilne kataratke fakoemulzifikacijom“ na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2010. godine.

Članstvo u renomiranim ustanovama i organizacijama:

  • Skupština Lekarske Komore Srbije 2006.-2015. godine
  • Sudija Vrhovnog suda časti Lekarske Komore Srbije 2008. – 2015. godine

Zašto izabrati nas?

Vrhunska tehnologija

Specijalna bolnica za oftalmologiju Bulevar raspolaže sa dve vrhunski opremljene operacione sale za operaciju katarakte, ugradnju premium sočiva, operaciju glaukoma i za lasersko skidanje dioptrije, kao i sa jednom manjom operacionom salom, gde se obavljaju manji hirurški zahvati poput uklanjanja čmička, davanje injekcija za lečenje bolesti žute mrlje i drugo. Pored operacionih sala, bolnica raspolaže i sa 7 ambulanti, od kojih je jedan kabinet za dijagnostiku i jedan retinološki, a u ostalih pet se svakodnevno obavljaju detaljni očni pregledi za decu i odrasle. 

dijagnostička snimanja
U okviru bolnice nalazi se i soba za dijagnostička snimanja svih segmenata oka radi utvrđivanja bolesti oka i parametara važnih za operativni postupak:
  • ultrazvučna dijagnostika – neinvazivna dijagnostička metoda koja uz pomoć UZ talasa daje podatke o veličini, građi (strukturi) i promenama unutar oka
  • kompjuterizovano vidno polje – je dijagnostička metoda pomoću koje se postavlja rana dijagnoza glaukoma, procenjuju oštećenja vida nastala kod postojanja glaukoma i prati efikasnost antiglaukomske terapije
  • OCT (optička koherentna tomografija) za najprecizniju automatsku i neinvazivnu spektralnu analizu slojeva i unutrašnje strukture mrežnjače, očnog nerva i rožnjače
  • pentacam AXL – unapređena verzija Pentacam GR-a, koji pored analize visoke rezolucije rožnjače i prednjeg segmenta oka, omogućava precizno merenje aksijalne dužine oka; služi za dijagnostiku keratokonusa, glaukoma, ali i za proračun sočiva koja će se ugraditi u toku operacije katarakte
  • fokometar – Lens Chek Pro – za određivanje dioptrije, pupilarne distance i UV transmitanse optičkih stakala i sočiva
  • iCare topometar – aparat za automatsko merenje intraokularnog pritiska; komforno merenje čak i za decu
Terapijski laseri

Yag laser – Parametri ovog lasera omogućavaju hirurgu visoku preciznost i efikasnost uz korišćenje niskih energetskih nivoa talasa. Koristi se u terapiji glaukoma i lečenju sekundarne katarakte.

Argon laser – najčešće se primenjuje u procedurama retinalne fotokoagulacije kod lečenja bolesti mrežnjače, pre svega lečenju dijabetesne retinopatije. Pored lečenja dijabetesne retinoptije primenjuje se i u lečenju drugih bolesti mrežnjače koje uključuju makularne edeme različitih uzroka, ruputura retine koje se obično javljaju kod viših miopija, vaskularnih bolesti mrežnjače kao što su okluzije vena mrežnjače i drugih.

Sve procedure koje se rade argon laserom spadaju u ambulantne procedure, rade su u lokalnoj, kapljičnoj anesteziji, potpuno su bezbolne i pacijent nepsoredno posle intervencije ide kući.

Iskustva naših korisnika

Naše Usluge

Zakažite pregled

online putem ili na broj 021/661-00-00.