O nama

Misija

Zdravstvena ustanova Specijalna bolnica za oftalmologiju “BULEVAR” Novi Sad, pruža sekundarni nivo zdravstvene zaštite, kako na lokalnom i nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou. Specijalna bolnica za oftalmologiju “BULEVAR” bavi se dijagnostikom i lečenjem oftalmoloških bolesti dece i odraslih.

Specijalna bolnica za oftalmologiju „Bulevar“ raspolaže sa savremeno opremljenim ambulantama, operacionim salama, laserima, kao i opremom za dijagnostiku. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji i stručnosti naših lekara pružamo visok nivo kvaliteta zdravstvenih usluga iz oblasti oftalmologije, kroz dijagnostiku, neoperativno i operativno lečenje i postoperativnu negu, sveobuhvatno, blagovremeno i bazirano na savremenim protokolima za dijagnostiku i lečenje oboljenja oka.

Stalno unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite obezbeđujemo kroz kontinuiranu edukaciji zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika ZU Specijalna bolnica za oftalmologiju “BULEVAR”. Neodvojivi aspekti savremene medicine u našoj ustanovi su i poštovanje prava pacijenata i etičkih kodeksa, kao i zaštita životne sredine.

Vizija

Primena savremenih dijagnostičkih, terapijskih i hirurških procedura, kao i partnerski odnos pacijenta i eminetnih lekara specijalista oftalmologije, imperativi su koji omogućavaju svakom oku najbolju negu i oštar pogled na svet u svim njegovim bojama.

Vrednosti

Akreditacija

Zašto izabrati nas?

Vrhunska tehnologija

Specijalna bolnica za oftalmologiju Bulevar raspolaže sa dve vrhunski opremljene operacione sale za operaciju katarakte, ugradnju premium sočiva, operaciju glaukoma i za lasersko skidanje dioptrije, kao i sa jednom manjom operacionom salom, gde se obavljaju manji hirurški zahvati poput uklanjanja čmička, davanje injekcija za lečenje bolesti žute mrlje i drugo. Pored operacionih sala, bolnica raspolaže i sa 7 ambulanti, od kojih je jedan kabinet za dijagnostiku i jedan retinološki, a u ostalih pet se svakodnevno obavljaju detaljni očni pregledi za decu i odrasle. 

dijagnostička snimanja
U okviru bolnice nalazi se i soba za dijagnostička snimanja svih segmenata oka radi utvrđivanja bolesti oka i parametara važnih za operativni postupak:
  • ultrazvučna dijagnostika – neinvazivna dijagnostička metoda koja uz pomoć UZ talasa daje podatke o veličini, građi (strukturi) i promenama unutar oka
  • kompjuterizovano vidno polje – je dijagnostička metoda pomoću koje se postavlja rana dijagnoza glaukoma, procenjuju oštećenja vida nastala kod postojanja glaukoma i prati efikasnost antiglaukomske terapije
  • OCT (optička koherentna tomografija) za najprecizniju automatsku i neinvazivnu spektralnu analizu slojeva i unutrašnje strukture mrežnjače, očnog nerva i rožnjače
  • pentacam AXL – unapređena verzija Pentacam GR-a, koji pored analize visoke rezolucije rožnjače i prednjeg segmenta oka, omogućava precizno merenje aksijalne dužine oka; služi za dijagnostiku keratokonusa, glaukoma, ali i za proračun sočiva koja će se ugraditi u toku operacije katarakte
  • fokometar – Lens Chek Pro – za određivanje dioptrije, pupilarne distance i UV transmitanse optičkih stakala i sočiva
  • iCare topometar – aparat za automatsko merenje intraokularnog pritiska; komforno merenje čak i za decu
Terapijski laseri

Yag laser – Parametri ovog lasera omogućavaju hirurgu visoku preciznost i efikasnost uz korišćenje niskih energetskih nivoa talasa. Koristi se u terapiji glaukoma i lečenju sekundarne katarakte.

Argon laser – najčešće se primenjuje u procedurama retinalne fotokoagulacije kod lečenja bolesti mrežnjače, pre svega lečenju dijabetesne retinopatije. Pored lečenja dijabetesne retinoptije primenjuje se i u lečenju drugih bolesti mrežnjače koje uključuju makularne edeme različitih uzroka, ruputura retine koje se obično javljaju kod viših miopija, vaskularnih bolesti mrežnjače kao što su okluzije vena mrežnjače i drugih.

Sve procedure koje se rade argon laserom spadaju u ambulantne procedure, rade su u lokalnoj, kapljičnoj anesteziji, potpuno su bezbolne i pacijent nepsoredno posle intervencije ide kući.

Iskustva naših korisnika

Naše Usluge

Zakažite pregled

online putem ili na broj 021/661-00-00.