Vladimir Petrović

Specijalista oftalmologije

Rođen je 1975. godine u Lozani u Švajcarskoj, u kojoj je proveo rane godine svog detinjstva. Odrastao je u Beogradu, na Čuburi, gde je završio osnovno, srednje i visoko obrazovanje.

Specijalizaciju Oftalmologije je obavio u “hramu srpske oftalmologije”, u Gradskoj bolnici KBC -Zvezdara.

2005. godine odlazi u inostranstvo, gde sa timom najeminentnijih hirurga za prednji očni segment i hirurgiju katarakte obavlja usavršavanja naprednih hirurških tehnika . Po povratku u Srbiju , nastavlja svoj rad na Vojnomedicinskoj Akademiji – VMA – kao hirurg prednjeg očnog segmenta.

Izdvaja se pionirskim poduhvatima u refraktivnoj hirurgiji sočiva sa prvom implantacijom trifokalnih i EDOF sočiva u zemlji, a takođe ističe veliku prednost hirurgije katarakte uz implantaciju premijum intaokularnih sočiva . Veliki je zagovornik teorije da ” KATARAKTA NIJE PROBLEM SAMO STARIH LJUDI, jer problem nemaju samo oni koji boluju od katarakte, već zbog njihove ograničene vidne sposobnosti, najčešće trpe cele porodice, pa i celo društvo.”

Sportista, avanturista, mangup,muzičar, porodičan čovek, izrazito profesionalan, a opet neposredan u odnosu sa pacijentima, dr Petrović pruža osećaj jedne potpuno druge dimenzije u medicini.

Licencirani je instruktor za operaciju katarakte sistemom Alcon.

Zašto izabrati nas?

Vrhunska tehnologija

Specijalna bolnica za oftalmologiju Bulevar raspolaže sa dve vrhunski opremljene operacione sale za operaciju katarakte, ugradnju premium sočiva, operaciju glaukoma i za lasersko skidanje dioptrije, kao i sa jednom manjom operacionom salom, gde se obavljaju manji hirurški zahvati poput uklanjanja čmička, davanje injekcija za lečenje bolesti žute mrlje i drugo. Pored operacionih sala, bolnica raspolaže i sa 7 ambulanti, od kojih je jedan kabinet za dijagnostiku i jedan retinološki, a u ostalih pet se svakodnevno obavljaju detaljni očni pregledi za decu i odrasle. 

dijagnostička snimanja
U okviru bolnice nalazi se i soba za dijagnostička snimanja svih segmenata oka radi utvrđivanja bolesti oka i parametara važnih za operativni postupak:
  • ultrazvučna dijagnostika – neinvazivna dijagnostička metoda koja uz pomoć UZ talasa daje podatke o veličini, građi (strukturi) i promenama unutar oka
  • kompjuterizovano vidno polje – je dijagnostička metoda pomoću koje se postavlja rana dijagnoza glaukoma, procenjuju oštećenja vida nastala kod postojanja glaukoma i prati efikasnost antiglaukomske terapije
  • OCT (optička koherentna tomografija) za najprecizniju automatsku i neinvazivnu spektralnu analizu slojeva i unutrašnje strukture mrežnjače, očnog nerva i rožnjače
  • pentacam AXL – unapređena verzija Pentacam GR-a, koji pored analize visoke rezolucije rožnjače i prednjeg segmenta oka, omogućava precizno merenje aksijalne dužine oka; služi za dijagnostiku keratokonusa, glaukoma, ali i za proračun sočiva koja će se ugraditi u toku operacije katarakte
  • fokometar – Lens Chek Pro – za određivanje dioptrije, pupilarne distance i UV transmitanse optičkih stakala i sočiva
  • iCare topometar – aparat za automatsko merenje intraokularnog pritiska; komforno merenje čak i za decu
Terapijski laseri

Yag laser – Parametri ovog lasera omogućavaju hirurgu visoku preciznost i efikasnost uz korišćenje niskih energetskih nivoa talasa. Koristi se u terapiji glaukoma i lečenju sekundarne katarakte.

Argon laser – najčešće se primenjuje u procedurama retinalne fotokoagulacije kod lečenja bolesti mrežnjače, pre svega lečenju dijabetesne retinopatije. Pored lečenja dijabetesne retinoptije primenjuje se i u lečenju drugih bolesti mrežnjače koje uključuju makularne edeme različitih uzroka, ruputura retine koje se obično javljaju kod viših miopija, vaskularnih bolesti mrežnjače kao što su okluzije vena mrežnjače i drugih.

Sve procedure koje se rade argon laserom spadaju u ambulantne procedure, rade su u lokalnoj, kapljičnoj anesteziji, potpuno su bezbolne i pacijent nepsoredno posle intervencije ide kući.

Iskustva naših korisnika

Naše Usluge

Zakažite pregled

online putem ili na broj 021/661-00-00.