Neka Vaše oči ugledaju svetlost dana!

U proseku čak 60% ljudi mora nositi naočare ili sočiva. U Očnoj klinici Bulevar možete da oslobodite oči dioptrije po ceni od 84.000 dinara, za oba oka. Cena detaljnog preoperativnog pregleda je 7.800 dinara. Kontrolni pregledi unutar mesec dana od operacije su gratis.

Laserskom korekcijom vida uklanja se kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam.

Laserska korekcija vida kratkotrajan je i potpuno bezbolan zahvat. Uz kapljičnu anesteziju nećete osetiti nikakvu nelagodu. Nakon intervencije pitaćete se samo zašto to niste ranije učinili.

Da bi se obezbedila uspešnost i bezbednost laserskog skidanja dioptrije, potrebno je da pacijent ispunjava određene kriterijume i preduslove:

  •        Morate imati najmanje 18 godina
  •         Stabilnu dioptriju najmanje godinu dana
  •        Dioptrije od -10D do + 6D i astigmatizam do 6D
  •        Da rožnjača i oko u celini zadovoljavaju određene medicinske kriterijume kako bi se osigurala bezbednost zahvata, što se utvrđuje posebnim, veoma opsežnim pregledom, na visoko sofisticiranim i specijalizovanim dijagnostičkim aparatima
  •        Ukoliko nosite meka kontaktna sočiva potrebno je da ih skinete  3-5 dana pre preoperativnog pregleda kako bi se precizno moglo ustanoviti da li ste dobar kandidat za lasersko skidanje dioptrije. Ukoliko nosite RGP (polu-tvrda) kontaktna sočiva potrebno je da ih ne nosite 10 dana pre pregleda

Dioptrija se smatra stabilnom ukoliko se za poslednjih godinu dana nije promenila za više od +/- 0.50 (pola) dioptrije.

Već sutradan skoro svi pacijenti imaju maksimalnu vidnu oštrinu što je poznato kao WOW efekat. Tri do sedam dana nakon laserskog skidanja dioptrije pacijenti mogu da se vrate radnim aktivnostima.

Jedini način izlečenja katarakte, koja vremenom dovodi do potpunog gubitka vida, jeste operacija. Operacija katarakte je bezbolna i bezbedna. Izvodi se u kapljičnoj anesteziji i traje 10-15 minuta po oku. Uz vrhunske hirurge i iskusan tim u Očnoj klinici Bulevar možete da se oslobodite katarakte po ceni već od 90.000 dinara po oku. Cena preoperativnog pregleda je 9.600 dinara. Kontrolni pregledi unutar mesec dana od operacije su gratis.

Savremene ultrazvučne operacije katarakte su izuzetno bezbedne procedure, sa učestalošću komplikacija od oko 1%. Kako bi se osigurala bezbednost i uspešnost  operacije neophodno je uraditi detaljan preoperativni pregled za operaciju katarakte i nakon njega u skladu sa pacijentovim potrebama i željama formulisati operativni plan i odabir adekvatnog sočiva.

Posle detaljno obavljenog pregleda, odabira odgovarajućeg intraokularnog sočiva i napravljenog plana operacije, zakazuje se termin operacije, koja se obično obavlja u roku od par dana od obavljenog pregleda.

Pacijent dvadesetak minuta nakon operacije odlazi kući i dolazi sutradan na kontrolu. Ukupan boravak pacijenta u bolnici iznosi oko dva sata. Značajno poboljšanje vida je kod većine pacijenata primetno već prvog dana posle operacije.

Zakažite pregled

online putem ili na broj 021/661-00-00.