LASIK i sport: Kako LASIK može da poboljša sportske performanse?

LASIK i sport: Kako LASIK može da poboljša sportske performanse?

Zamislite trening i sportske aktivnosti bez dioptrijskih naočara i kontaktnih sočiva

Zahvaljujući LASIK operaciji (Laser-Assisted in Situ Keratomileusis), ovaj san može postati stvarnost za mnoge sportiste. LASIK (laserska korekcija vida)  ima potencijal da generalno poboljša kvalitet Vašeg života. Više ne morate razmišljati o naočarima i kontaktnim sočivima kada idete na putovanja, kada plivate u moru ili bazenu. LASIK pruža ne samo poboljšanje vida, već i značajno poboljšava uživanje u vašim omiljenim sportskim aktivnostima. Pročitajte kako lasersko skidanje dioptrije može uticati na sportske performanse.

1. Brže reakcije

Brzina reakcije ključna je u mnogim sportovima, posebno u sportovima kao što su tenis ili košarka. Nošenje dioptrijskih naočara može ograničiti periferni vid što dosta smeta prilikom bavljenja sportom. Laserska korekcija vida uklanja potrebu za pomagalima, omogućujući sportistima da brže uoče i reaguju na promene u okolini i kretanju suparnika.

2. Bolja preciznost

Preciznost je ključna u sportovima gdje je cilj pogoditi metu, kao što je streljaštvo. LASIK omogućava poboljšanje vida a samim tim i preciznost fokusiranja, omogućujući sportistima da bolje procene udaljenost i da bolje ciljaju metu. To može da znači više pogodaka i bolje performanse u ovim sportovima.

3. Smanjenje rizika od povrede

Nošenje dioptrijskih naočara ili kontaktnih sočiva tokom sportskih aktivnosti može predstavljati rizik od povreda. Naočare se mogu polomiti ili pasti a kontaktna sočiva se mogu pomeriti i iritirati oko tokom intenzivnih fizičkih aktivnosti. Laserska korekcija vida uklanja ove rizike, pružajući sportistima veću sigurnost i koncentraciju na igru.

4. Sloboda kretanja

Zamislite trkača koji nosi naočare ili plivača koji mora brinuti o tome da mu se kontaktna sočiva ne isperu tokom plivanja. Takodje, nošenje kontaktnih sočiva u vodi značajno povećava rizik od infekcije oka koja može biti pogubna po vid te nošenje kontaktnih sočiva u vodi treba striktno izbegavati. LASIK oslobađa sportiste od tih ograničenja, omogućujući im potpunu slobodu kretanja i fizičkog izražavanja svojih sposobnosti.

5. Više udobnosti

Sportisti često provode puno vremena na terenu ili stazi. LASIK operacija pruža trajnu jasnoću vida bez potrebe za nošenjem i održavanjem dioptrijskih naočara ili kontaktnih sočiva. Ovo poboljšava udobnost tokom treninga i takmičenja, smanjujući ometanje koje pomagala za vid mogu uzrokovati. 

LASIK operacija ima potencijal da značajno poboljša sportske performanse. Brže reakcije, bolja preciznost, smanjenje rizika od povreda, sloboda kretanja i više udobnosti samo su neki od benefita koje sportisti mogu očekivati nakon LASIK-a. 

Važno je napomenuti da svaki sportista ima jedinstvene potrebe i zahteve tako da je jako bitno konsultovati se sa oftalmologom kako biste videli da li je LASIK pravi izbor za Vas.

Pre same intervencije potrebno je uraditi detaljan oftalmološki pregled koji podrazumeva određivanje dioptrije i pregled oka na usku i široku zenicu. Potrebno je uraditi i snimanje rožnjačne topografije kako bismo bili sigurni da ste odgovarajući kandidat za LASIK.

Nakon LASIK operacije, sportisti mogu osetiti razliku u svojim sportskim rezultatima i uživati u većoj slobodi i preciznosti. To je korak prema boljim sportskim performansama i postizanju svojih sportskih ciljeva.

Kako izgleda LASIK intervencija?

LASIK operacija traje kratko, oko 5 minuta po oku i u potpunosti je bezbolna. Bezbolnost intervencije se postiže kapanjem anestetskih kapi. U toku intervencije osetićete pritisak i dodir po oku ali nikako bol. Nakon intervencije videćete mutno, kao da gledate kroz vodu. 

Prva kontrola se obavlja već sutra kada jmožete očekivati poboljšanje vida. Kroz narednih par dana vid će se polako izbistriti.  Posle LASIK intervencije potrebno je da kapate određene kapi koje ćete dobiti od nas. Terapiju treba kapati redovno i pravilno. Dolazićete na redovne kontrolne preglede kako bismo se postarali da Vaš oporavak bude siguran i brz.

Kako bismo utrvrdili da ste kandidat za lasersko skidanje dioptrije potrebno je da zakažete oftalmološki pregled na našoj klinici. To možete uraditi pozivanjem našeg call centra na 021/661 00 00 ili popunjavanjem web formulara.

Zakažite pregled

online putem ili na broj 021/661-00-00.