Katarina Vukašinović

Specijalista oftalmologije

Dr Katarina Vukašinović je specijalista oftalmologije iz Beograda. Specijalistički staž je realizovala na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Svoju karijeru gradila je u Opštoj bolnici u Užicu, a takođe iskustvo stičee u prestižnoj državnoj klinici i privatnoj bolnici Bel Medic.

Tokom rada u državnoj bolnici bavila se hirurgijom prednjeg segmenta oka i hirurgijom katarakte, a iza sebe ima nekoliko hiljada operacija očiju.

Usavršavala je svoje znanje iz oftalmologije i na brojnim kongresima i naučnim skupovima u Berlinu, Beču, Milanu, Moskvi, Amsterdamu, Barseloni, Istanbulu, Vašingtonu i drugim.

Tako, 2017. godine usavršava se iz oblasti strabologije i dečije oftalmologije u Specijalnoj bolnici za oftalmologiju “Klinika Miloš”, kao i na Institutu za KC Srbije “Poliklinika – strabologija i dečija oftalmologija”.

Dr Vukašinović član je srpskog lekarskog društva – Udruženja oftalmologa Srbije, evropskog udruženja za kataraktu i refraktivnu hirurgiju (ESCRS) i američkog udruženja pedijatrijskih oftalmologa i strabizmologa (AAPOS).

Od 1998.godine poseduje United States Medical Licence Examination Cetrificate -Observeschip-Auckland Hospital.

Kod doktorke Vukašinović možete obaviti kompletan oftalmološki pregled.

Zašto izabrati nas?

Specijalna bolnica za oftalmologiju Bulevar raspolaže sa dve vrhunski opremljene operacione sale za operaciju katarakte, ugradnju premium sočiva, operaciju glaukoma i za lasersko skidanje dioptrije, kao i sa jednom manjom operacionom salom, gde se obavljaju manji hirurški zahvati poput uklanjanja čmička, davanje injekcija za lečenje bolesti žute mrlje i drugo. Pored operacionih sala, bolnica raspolaže i sa 7 ambulanti, od kojih je jedan kabinet za dijagnostiku i jedan retinološki, a u ostalih pet se svakodnevno obavljaju detaljni očni pregledi za decu i odrasle. 

U okviru bolnice nalazi se i soba za dijagnostička snimanja svih segmenata oka radi utvrđivanja bolesti oka i parametara važnih za operativni postupak:

  • ultrazvučna dijagnostika - neinvazivna dijagnostička metoda koja uz pomoć UZ talasa daje podatke o veličini, građi (strukturi) i promenama unutar oka
  • kompjuterizovano vidno polje - je dijagnostička metoda pomoću koje se postavlja rana dijagnoza glaukoma, procenjuju oštećenja vida nastala kod postojanja glaukoma i prati efikasnost antiglaukomske terapije
  • OCT (optička koherentna tomografija) za najprecizniju automatsku i neinvazivnu spektralnu analizu slojeva i unutrašnje strukture mrežnjače, očnog nerva i rožnjače
  • pentacam AXL – unapređena verzija Pentacam GR-a, koji pored analize visoke rezolucije rožnjače i prednjeg segmenta oka, omogućava precizno merenje aksijalne dužine oka; služi za dijagnostiku keratokonusa, glaukoma, ali i za proračun sočiva koja će se ugraditi u toku operacije katarakte
  • fokometar – Lens Chek Pro – za određivanje dioptrije, pupilarne distance i UV transmitanse optičkih stakala i sočiva
  • iCare topometar – aparat za automatsko merenje intraokularnog pritiska; komforno merenje čak i za decu

Yag laser - Parametri ovog lasera omogućavaju hirurgu visoku preciznost i efikasnost uz korišćenje niskih energetskih nivoa talasa. Koristi se u terapiji glaukoma i lečenju sekundarne katarakte.

Argon laser - najčešće se primenjuje u procedurama retinalne fotokoagulacije kod lečenja bolesti mrežnjače, pre svega lečenju dijabetesne retinopatije. Pored lečenja dijabetesne retinoptije primenjuje se i u lečenju drugih bolesti mrežnjače koje uključuju makularne edeme različitih uzroka, ruputura retine koje se obično javljaju kod viših miopija, vaskularnih bolesti mrežnjače kao što su okluzije vena mrežnjače i drugih.

Sve procedure koje se rade argon laserom spadaju u ambulantne procedure, rade su u lokalnoj, kapljičnoj anesteziji, potpuno su bezbolne i pacijent nepsoredno posle intervencije ide kući.

Iskustva naših korisnika

Zakažite pregled

online putem ili na broj 021/661-00-00.